Page 1 of 1

Tidningsreklam för gamla Carlsson högtalare

Posted: Tue 26 Sep 2006, 08:53
by mrgrosvenor
Hej,

Nu har jag inte lusläst varje vrå av denna site ännu, ber således om ursäkt ifall denna ide redan behandlats. De gamla bilder jag sett här på Carlssonhögtalare är antagligen från modell- och manual broschyrer, det som också skulle vara kul att se är de säljande annonser och presentationer av högtalarna som måste ha förekommit i pressen.

Tycker det skulle vara väldigt intressant att titta på gamla reklamannonser för Carlssonhögtalare! tidningsreklam som jag utgår ifrån att förekom på 60-70 talet i olika tidskrifter och tidningar.

Ifall någon som har tillgång till sådana gamla tidskrifter och kunde scanna av annonserna så det blev snyggt och sedan presentera dem i en tråd, eller ännu bättre ifall de förminskades så de kunde presenteras på en egen "undersida" på Carlssonplanet och bli som en dokumentation åt eftervärlden :D

Kul med nostalgi :) och vad är då trevligare än att för ett ögonblick få flytta sig tillbaka i tiden lite och läsa en annons för en Carlssonhögtalare...

Vad tycker ni om detta?


Mvh

Posted: Tue 26 Sep 2006, 09:34
by s.b
Mycket bra idè :D

Posted: Tue 26 Sep 2006, 12:27
by Jonathan
Hej!

Det finns några stycken på http://www.carlssonplanet.com/downloads ... egory&id=5

Men det är inte många! Skulle vara roligt med fler, det är sant. Så om någon har tillgång och kan scanna in så är det bara att köra på, maila de till mig så lägger jag upp på "Downloads" eller posta de här.

Re: Tidningsreklam för gamla Carlsson högtalare

Posted: Thu 21 Feb 2008, 06:50
by jeswin
Skall röja hos min mormor i helgen (dog i juli). Där väntar jag mig att hitta en massa gamla årgångar av tidningen "Radio och Television" från 1967-1978(9). Återkommer om jag hittar något intressant. Jag har ett gäng hemma redan. Jäkligt roligt att läsa! I gamla tidningar är det fantastiskt roligt att läsa annonserna, vilka tidsmarkörer och i dem kan man se vilka diskussioner som var aktuella för tillfället. I ett av numren (1969) finns reportage och reklam om den "nya TV2-boxen". Jag tycker jag känner igen det hela!!!

/Jeswin

Re: Tidningsreklam för gamla Carlsson högtalare

Posted: Thu 21 Feb 2008, 21:31
by svempa
Jag har bläddrat igenom ett antal årgångar av Radio & Television från 70-talet. Sonab var inte särskilt flitiga annonsörer. Bifogat hittar ni de som jag har hittat så långt.

Sven

Re: Tidningsreklam för gamla Carlsson högtalare

Posted: Fri 22 Feb 2008, 16:21
by Martin Dellstig
Hej!

Jag håller med dig om att det är lustigt att man inte sett mer reklam för de tidigare modellerna OA-4/5/6.
Under den tid du hämtade annonserna ifrån tycker jag Sonab vara ganska flitiga annonsörer men de varierade mellan högtalare och andra Hifi-produkter.
Det var ju både Sonab högtalare, Sonab elektronik, Cambridge förstärkare och Clark hörlurar.

Men tidigare - mycket lite!

Med vänlig hälsning

Martin

Edit: Suck, stavfel (men jag skidar bra!)