Order/Support

På denna sida kan man:
+ Hitta hur man kan stödja CarlssonPlanet
+ Beställa SSC:s officiella modifieringsbeskrivningar och kretskortsscheman för Sonab- och Carlssonhögtalare.
+ Stödja Stiftelsen Stig Carlsson genom ett bidrag till SSC:s postgiroSTÖD/SPONSRA CARLSSONPLANET:
Om du vill sponsra CarlssonPlanets sajt så är du välkommen som privat sponsor.
För mer information om våra utlägg och varför vi behöver ditt stöd och hur du kan donera, gå till Donera.

Ditt bidrag bekräftas efter någon vecka genom att ditt namn (avidentifierat) och bidrag anges på sajten under Sponsorer.


BESTÄLL FRÅN SSC:
Dokumenten nedan är godkända av rättighetsinnehavaren Stiftelsen Stig Carlsson – SSC. Här återfinns såväl dokument från Stig Carlssons egen hand som de som på 2000-talet tas fram inom SSC. Orsaken till avgifterna är stiftelsens arbetsinsats och materialåtgång vid experiment- och konstruktionsarbete. Se noga till att ange din e-post på inbetalningen så dokumenten hamnar hos rätt person!

Typ Pris 
Fullständig modifieringsbeskrivning av filtren i Sonab OA-2212 (3 sidor översättning av Stig Carlssons på tyska skrivna instruktion till av S.C. auktoriserade ingenjörer). Dokumentet gäller förhållandet 1980 och vid användning av diskantelementen Peerless MT24CT (vilka slits ytterst lite i denna konstruktion och därför egentligen inte behöver bytas till CT62 vilket annars är fallet med 60- och 70-talsmodellerna).  300:- (35€)
Fullständig modifieringsbeskrivning av filtren i Sonab OA-116 (17 sidors kompendium med allmänna råd, arbetsinstruktioner, verktygstips, exakta ritningar och materiallistor inklusive Elfas beställningsnummer) samt en återskapad översättning av Stig Carlssons modifieringsinstruktion från 1979 till av S.C. auktoriserade ingenjörer m.m. OBS! Kan inte mejlas!
(Denna modifieringsbeskriving bygger på användning av diskantelementet Peerless CT-62 som inte längre tillverkas, samt på version 5 av Carlssonbas/mellanregisterelementet B65-oa i de särskilda resistenserna 5,3 och 16 ohm, inte heller dessa båda element tillverkas idag. Har man inte dessa element bör man vänta tills nya Carlssonelement och en ny anpassad modifieringsbeskrivning tagits fram, Tills vidare kan man alltid till en lägre kostnad låta renovera originalelementen till nyskick – på t ex CarlssonPlanet)
 400:- (45€)
Ritning över Y-monterade diskanter på Sonab OA-5/OA-6/OA-14 (Y-montering reducerar kamfiltereffekter i originalkonstruktionen och rekommenderas av SSC och CarlssonPlanet)  150:- (16€)
SSC-modifiering av 70-talmodellerna Sonab OD-11, OA-12 och OA-14 (samma modifiering för alla tre). Anpassar diskantfiltren så att frekvensgången blir spikrak med de nu utgångna CT-62-diskanterna. Filterritning och enkla arbetsinstruktioner (dokumentet är 14 kb).  125:- (15€)
Kretsschema över rörförstärkaren till Kolboxen  150:- (16€)
Kretsschema över rörförstärkaren till den rördrivna “Kungen av Carlssonhögtalare” OA-6 Typ I (dokumentet är 512 kb stort)  150:- (16€)
Kretsschema över “bass-energizer”-steget till OA-6 Typ II.  150:- (16€)

BESTÄLLNING:
När du bestämt vad du vill beställa av SSC, gör följande:

Räkna ut priset, och lägg till 25:- i porto- och hanteringskostnad per dokument du beställer och vill ha i brevform.
Alla dokument ovan kan dock mejlas utan portokostnad – utom OA-116-modifieringen!
Skriv tydligt på en postgirotalong vilka dokument du beställer. Ange “mejlas” om du nöjer dig med att få dokumenten mejlade (bäst och billigast för Stiftelsen) och OBS! Glöm framförallt inte att uppge e-postadress på inbetalningen!

Skriv annars också ditt namn och fullständiga postadress (gärna också ett telefonnummer) om du hellre vill ha dem i papperskopia.
Sätt in slutsumman på följande postgironummer:

Pg 18 31 62-7
“Stiftelsen Stig Carlsson”

– så kommer dokumenten inom ett par-tre veckor (snabbast via mejl). Leveranstiderna sköts på fritid på helger och kan bli fördröjda p.g.a. arbetsresor och omständigheter utanför stiftelsens kontroll. Alla får dock sina dokument till sist, det garanterar vi!

Om problem med leveranserna uppstår: Kontakta oss via sajtens kontaktfunktion. Vi svarar på alla mejl!STÖD/SPONSRA STIFTELSEN STIG CARLSSON:
Om du vill sponsra Stiftelsen Stig Carlssons – SSC:s – verksamhet så är du välkommen som privat sponsor. SSC förvaltar kvarlåtenskapen efter Stig Carlsson och hans livsverk och äger rättigheterna till Carlssonnamnet och den orto-akustikiska teorin. Stiftelsen arbetar bl.a. med att sprida Stig Carlssons revolutionerande teorier vidare, ta fram nya högtalare med orto-akustikens unika egenskaper och med att dokumentera Stig Carlssons liv, konstruktioner, forskning och musikinspelningar till eftervärlden.

Sätt in valfri summa (alla bidrag välkomna!) på SSC:s plusgiro, numret är:

Pg 18 31 62-7
“Stiftelsen Stig Carlsson”

Dela detta:
Facebooktwittermail

One Response to Order/Support

  1. Avatar
    Richard Miller 3 September, 2016 at 11:26 #

    Hello CarlsonPlanet,
    Could you please translate this page into English.
    Kind regards

Leave a Reply