Välkomna till OD-11-dagen på Sveriges Radio

img_2928

OD-11 Cloud är den trådlösa Carlssonhögtalaren för det nya seklet och stolta inbjuder CarlssonPlanet härmed alla prenumeranter till den stora OD-11 Cloud-dagen. Evenemanget går av stapeln i klassiska studio 4 i Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20 i Stockholm, lördag 12 november kl 12-17.

Arrangörer är Stiftelsen Stig Carlsson, SSC och Teenage Engineering AB i samarbete med Ljudtekniska Sällskapet och CarlssonPlanet.

På mötet visas denna världens första trådlösa, aktiva Carlssonhögtalare upp i hela sin härlighet, framtagen som den är av Teenage Engineering AB i samarbete med SSC och högtalarkonstruktör Ingvar Öhman.

SSC:s ordförande Lars Bäcklund inleder dagen med att återkalla minnen av högtalargeniet Stig Carlsson och hans syn på sin ursprungliga OD-11 (1973) och systermodellen OA-12.
Därefter berättar TE:s projektledare David Möllerstedt om visionen om den trådlösa högtalaren som hämtar musiken från molnet, om det avancerade utvecklingsarbetet bakom underverket och hur allt fungerar för användaren. Och SSC:s medkonstruktör Ingvar Öhman avslöjar hemligheten bakom den unika basreflex-lösningen och högtalarens dimensionering med aktiva filter, dubbla slutsteg osv.

Efter en fikapaus vid 14-tiden ges publiken möjlighet att ställa frågor till konstruktörerna och de ansvariga bakom OD-11 Cloud. Och självklart kommer det att spelas musik, både på den ursprungliga 70-talshögtalaren via dåtida elektronik, och på nya OD-11 Cloud via vår tids mobila och fasta enheter.

Mötet är gratis och öppet både för CarlssonPlanets prenumeranter och för LTS-medlemmar. Radiohusets trevliga restaurang Skafferiet kommer att sälja goda mackor och fika i pausen.
Se till att komma i tid, vi stänger dörrarna när det är fullsatt. För att bli prenumerant (gratis), fyll i din e-postadress i rutan längst upp till vänster på denna sida, alternativt gör anmälan här.

För att vi ska veta hur mycket fika vi ska beställa, anmäl er gärna via vår Facebooksida, alternativt informera oss via e-post.

– Välkomna!

Restips: T-bana till Karlaplan + Buss 4 till Radiohuset.
Från T-centralen/Sergels Torg går också buss 69 till Berwaldhallen strax nedanför Radiohuset.

Läs mer om OD-11 Cloud:

Carlssonplanets modellsida
Teenage Engineerings produktsida

Dela detta:
Facebooktwittermail

, , , , , , , , ,

7 svar på Välkomna till OD-11-dagen på Sveriges Radio


 1. Avatar
  Masken 14 oktober, 2016 at 15:15 #

  Och om man står över Fejsbook-träsket, hur anmäler man sig då?

 2. momus 14 oktober, 2016 at 17:53 #

  Du kan ”stå över Fejsbookträsket” ändå. Du behöver ju inte ha en egen sida. Bara klicka så dom vet hur många som kommer. Musk får inte tag på dig.

 3. Per Gulbrandsen 14 oktober, 2016 at 19:59 #

  Hej Masken!
  Din fråga är förstås fullständigt rimlig, och även om 1,7 miljarder jordbor använder FB varje månad, så finns det alltid stora grupper som inte vill och har all rätt i världen att slippa. I detta fall borde jag/vi även lämnat alternativet att de som inte vill klicka in sig via FB-evenemanget istället skicka oss ett mejl. Enkelt och självklart. Så gör gärna det.
  Så lovar jag att uppdatera kallelsen med den möjligheten!

 4. Rype 18 oktober, 2016 at 09:18 #

  Jag Peter Rydström kommer till Radiohuset 12 november

 5. Per Gulbrandsen 18 oktober, 2016 at 09:42 #

  Välkommen Peter!
  Med vänlig hälsning
  Per

5 of 7 comments displayed


Logga in för att lämna en kommentar